WAAROM EEN CEREMONIESPREKER? 5 redenen op een rijtje!

 • 1. Complete vrijheid

  Als je kiest voor een ceremoniespreker, kies je voor vrijheid. En wie wil dat nu niet? Trouw je voor de wet, dan zal de ceremonie op een bepaalde manier gaan. Het is een formaliteit dus het moet aan een aantal regels voldoen. Maar trouwen jullie omdat jullie gewoon heel gelukkig zijn met elkaar, en vooral de liefde met elkaar willen vieren, dan kun je beter in de week voor jullie bruiloft voor de wet trouwen. Zo blijft er op de dag zelf alle ruimte over voor jullie verhaal. En zal de volledige focus dus op jullie liefde liggen. Een ceremoniespreker zet zich 100% in om jullie verhaal zo mooi, persoonlijk, humoristisch of diepgaand te vertellen. Niets moet, alles kan.


  2. Persoonlijke touch

  2. Een ceremoniespreker zorgt voor de persoonlijke touch. Diegene die jullie verhaal gaat vertellen, gaat in gesprek met jullie en heeft contact met jullie familie en vrienden. En dat zal leuke anekdotes, persoonlijke verhalen en een hoop mooie momenten opleveren. Misschien wil je kleine nichtje wel een gedichtje voorlezen, heb je een vriendin met een gouden stem of heb je altijd al gewild dat je lieve hond de ringen komt brengen. Tijdens een ceremonieel huwelijk is gewoon van alles mogelijk, nergens wordt gek van opgekeken!


  3. Ervaring met verhalen vertellen

  3. Een ceremoniespreker is een professional. Jullie kunnen ook een vriend of familielid vragen om de ceremonie te leiden. Dit kan heel mooi zijn. Maar soms hebben jullie simpelweg niemand in jullie omgeving die hier op zit te wachten. Het is namelijk nogal een verantwoordelijkheid, misschien willen jullie hier niemand mee belasten. Of kennen jullie geen mensen die zich comfortabel genoeg voelen om dit te doen. Ga dan voor een ceremoniespreker. Diegene weet precies wat zijn taken zijn en wat er moet gebeuren om tot een zo volledig mogelijk verhaal te komen. Een bruiloft plannen vraagt veel van jullie, het is een enorm karwij om alles te regelen, zaken uit handen geven is daarom een verademing. Boeken jullie een ervaren ceremoniespreker dan zal dit jullie uiteindelijk erg ontlasten, en dat betekent automatisch minder stress!


  4. Hulp bij juiste invulling van ceremonie

  4. Een ceremoniespreker kan jullie helpen met alles rondom de ceremonie. Als jullie voor een ceremoniespreker kiezen, kiezen jullie voor een professional. Is er onlangs iemand overleden en weten jullie niet hoe je daar mee om moet gaan, of zijn er net ouders gescheiden, een ceremoniespreker helpt jullie met dit soort lastige zaken. Het schrijven van geloftes kan ook een moeilijke opgave zijn, een ceremoniespreker zal jullie met alle liefde helpen schrijven. Maar ook voor praktische zaken, zoals de seating en opstelling, kun je bij jullie ceremoniespreker terecht. Het voordeel van een ceremoniespreker is dus dat diegene ervaren is en overal wel een antwoord op heeft.


  5. geen kosten voor leges!

  5. Je hoeft geen leges te betalen. Dit is namelijk wel het geval als je voor de wet trouwt. Hoe hoog deze leges zijn verschilt per gemeente. Trouw gratis voor de wet, meestal is dat op de maandag, zo bespaar je aardig wat geld. Investeer dat geld dus liever in een goede ceremoniespreker. Want een ceremoniespreker is zoveel waard voor jullie dag. Een bruiloft draait uiteindelijk om de ceremonie, daar wordt jullie verhaal verteld, in het bijzijn van jullie dierbaren.